Köp- och leveransvillkor

 

Leveransvillkor*

 

Normal leveranstid är cirka 1-3 arbetsdagar. Under högsäsong (vår) och storhelger samt semestertider kan det ta längre något längre tid i vissa fall. 

Vi skickar beställningar med Schenker Ombud samt när vi kan med PostNord direkt till brevlåda för att förenkla för kunden samt tyngre försändelser med Schenker Paket eller DHL Paket. Maxvikt till ombud är 20kg. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till utlämningsstället eller transportören och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med Schenker eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss ( 14 dgr), så fakturerar vi dig för returfrakten och samt hanteringen: 250:- plus moms 

Vid leverans till företag är villkoret för företagspaket att adressen är bemannad. Kan inte transportbolaget leverera tillkommer transportbolagets avgift på 150:- plus moms för ny utkörning samt terminalhyra efter 4 dagar.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten/volymen - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter Transportörens portotabell för brev och paket. Vid ordervärde överstigande 1200 kr bjuder vi på fraktkostnaden till kund. Skrymmande gods undantaget. Vid retur av hel eller delar av order så orderns värde understiger 1200:- så återförs frakten på kund. 

 

Ångerrätt/Reklamation*

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria samt oanvända varor utan att ange någon anledning. Gäller ej beställningsvaror samt varor som anpassats specifikt för din order. (Ex stenskottsfilm). Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Kontakta oss innan du returnerar en vara och kom alltid ihåg att lägga med leveranssedeln så vi vet vem paketet kommer ifrån.

 

Betalningsalternativ

Faktura:

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer.

Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Samtliga fakturor är av WaxDog AB överlåtna till Svea Ekonomi AB.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.

Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetala

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst.

Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta,

uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,55%.

Allmänna villkor

Kort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU.

Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa & MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade.

Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet. 
 

Förskottsbetalning
Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

Swish

Swisha betalningen för din order direkt till WaxDog AB

Minimiorder

Ingen nedre gräns för ordrar.

Personuppgiftslagen / GPDR

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). När du lägger din beställning hos oss uppger du dina person uppgifter och eller ditt organisationsnummer. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post. Hantering av personuppgifter sköts enligt GDPR´s lagstadgade riktlinjer. Genom att ange personnummer i något av våra formulär eller i kassan så samtycker du till att vi får lagra ditt personnummer i vårt ordersystem.

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan används för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order, endast. Vi skickar aldrig reklam till din telefon.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Köpvillkor

Vi säljer endast till privatpersoner men kan leverera till företagsadresser om du väljer att uppge detta vid beställning för att underlätta logistiken. Produkterna säljs för användning inom ramen för privat bruk. Undantag gäller för maskiner som även säljs till företag men med en förkortad garanti. (Tillverkarens garantivillkor gäller)  

För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att WaxDog lider ekonomisk skada, polisanmäls. WaxDog friskriver sig för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i WaxDogs sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej heller garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

Ansvar för fel

WaxDog ansvar för fel i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor. WaxDog bär inget direkt eller indirektansvar för t ex , men ej begränsat till, inkompatiblilitet, leveransförseningar, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada. Allt användande av de produkter vi säljer sker på egen risk och vi ersätter ej produkter, ytbehandlingar, detaljer eller utrustning som blivit skadade i samband med användandet av våra produkter. Vi lämnar inte någon hålllbarhetsgaranti på färg som är målad / sprayad då hållbarhet kan variera beroende av underlag. Vi lämmnar inte heller garanti på det resultatet som uppnås av målat objekt. 

Övrigt

WaxDog förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har WaxDog rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt. WaxDog skall också meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt

Information på sidan får ej kopieras och användas i kommersiellt syfte. Gäller såväl bilder som texter.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

 

 

              

 

Säkra betalningar genom Svea Ekonomi eller Swish.

Välj mellan kortbetalning, faktura, delbetalning, banköverföring eller Swish

 

 

 

  Betygsätt oss på Prisjakt