Produkttester

Säkerhet

Nyhetsbrev

Garden Monster Alg- & Mögeltvättmedel - 5L

Rengöring av ytor, inom– och utomhus, som angripits av alger och mögel. Med bevisad långtidseffekt. Kräver minimalt arbete.

Mer information

275 :-

Kampanjpris!

250 :-


Garden Monster Alg & Mögeltvättmedel sanerar och rengör ytor, inom– och utomhus, som angripits av alger och mögel. Fungerar på alla underlag som tål vatten såsom trä, sten, putsade ytor, markisväv, trädgårdsmöbler, tryckimpregnerade ytor m.m.

Alger växer normalt på skuggiga och fuktiga ytor utomhus. Lav etc. växer oftast på hårda material såsom gångplattor, tak etc.

Alg & Mögeltvätt etsar inte glas och påverkar inte blommor, gräs eller annan växtlighet. För att vara på säkra sidan rekommenderas dock att känsliga grönytor vätes med vatten innan behandling påbörjas. Skölj av med vatten efter fullbordat arbete.

Garden Monster Alg & Mögeltvättmedel är märkningspliktig. Undvik kontakt med ögonen. Vid kontakt med ögonen spola genast med vatten och kontakta läkare. Använd skyddsglasögon och ansiktsskydd.


BRUKSANVISNING

Garden Monster Alg & Mögeltvättmedel är högkoncentrerad och optimerad för att rengöra på djupet, vilket i praktiken innebär att man effektivt tvättar bort angrepp av alger, mögel och smuts mm.

Noggrann rengöring = längre tid för återsmutsning

OBS! Tvätta ej i solljus eller vid regnväder.

Se bilder på sidan 2 i Produktinformation. I övrigt se nedan.


DOSERING

Vid tvätt av svårt angripen yta blanda 1:1-1:5 ( 50 %- 20 %) med vatten. Vid lättare angrepp 1:10–1:50 (10 % - 2 %) med vatten.

Spruta, pensla, rolla på tvättlösning. Vid användning av högtrycksspruta med kempåläggare doseras vid maximal inställning ca 6-9 % av produkten .

Detta kan variera beroende på fabrikat.


Låt Garden Monster Alg & Mögeltvättmedel verka i ca 10-30 minuter, men inte så länge att ytan torkar.

Borsta med lämplig borste tills alla alger & mögel är helt upplösta och skölj därefter med vatten. Vid svåra angrepp kan det vara nödvändigt med en andra applikation.


Vid tvätt av mögel är det ofta svarta fläckar kvar på färgen. Mögelsporerna är döda men lämnar kvar en kimröksliknande beläggning som är mycket svår att tvätta bort med milda produkter. Ett alternativ att bleka bort dessa fläckar är att använda en mild lösning av klorin eller liknanden klorprodukter.

Tänk på att även materialet i övrigt kan blekas och att växtligheten kan skadas av klor.

FÖR LÅNGTIDSEFFEKT 2-5 ÅR

Lägg koncentrerad produkt på ytan och låt torka in.

Inga kommentarer finns för tillfället.

Endast registrerade användare kan posta nya kommentarer.