Produkttester

Säkerhet

Nyhetsbrev

Bilt Hamber Auto-Clay (Soft) 200g

Ett måste! Bilt Hambers Auto-Clay Soft är ännu en testvinnare vi nu kan erbjuda och vi rekommenderar den starkt.

Mer information

239 :-

Utförsäljing Passa på!

185 :-


 

 

 

 

Har du aldrig använt lera förut på din bil så är det hög tid nu. Vi har ju alla svurit över svarta prickar vid skärmkanter, små partiklar som inte ens kan poleras bort utan som verkar sitta fast i lacken. Auto-clay löser dom problemen. Även till synes hopplöst fastbrända resten av insekter och annat fram på motorhuven tar du busenkelt bort med leran. Känn med handen på din nytvättade bil, du kommer känna föroreningar som sitter fast i lacken. Dessa tar Auto-clay enkelt bort.

En lera lyfter ur dom små partiklarna ur lacken utan att repa eller skada ytan. På marknaden finns idag en hel del leror och alla fungerar. Fördelarna med Bilt Hambers jämfört med andra är dock många och det är därför vi valt att ta in denna testvinnare i vårt sortiment.

Bilt Hamber är vårt val därför att:

  • Leran är extra mjuk och formar sig lätt efter dagens moderna karossformer med skarpa veck. Det blir pga mjukheten också extra enkelt att vika fram ren lera när du fått upp en massa föroreningar från lacken.
  • Bilt Hambers lera är den enda leran på marknaden som du kan använda kranvatten som smörjmedel till. Alla andra leror kräver en speciell vätska som du självklart får betala för. Här betalar du bara för leran.
  • Förvaringsboxen innehåller 200g syntetisk mjuk lera meddans konkurrenternas boxar innehåller 80-100g. Du får alltså dubbelt så mycket och sanningen är den att 200g behövs för att den ska ligga skönt i handen när du jobbar. Vill du ha mindre bitar delar du den bara. Normalt räcker 100g till ca 3 bilar.
  • Auto-Clay innehåller inga ytaktiva rengöringsmedel. Många andra leror innehåller tensider som i själva verket är pulveriserat rengöringsmedel. Sådant vill du ha i bilschampot, inte i leran.

 

Bilt Hamber Auto Clay (Soft) vann Engelska Auto Express stora test 2008 i konkurrens med 11 andra leror från välkända märken. Bilt Hambers lera var den enda som tog full pott, 5 av 5.

 

Soft eller Regular?

- Har du aldrig använt lera på din bil förut, dvs att du har mycket föroreningar rekommenderar vi Regular

- Under sommartid när temperaturen är högre blir även regular mjuk. Vill du använda clay under vår/höst/vinter i lägre temperaturer, använd Soft.

- Använder du clay regelbundet i samband med tvätt, använd Soft.

 

 

 
Användning:
 
Tvätta bilen noggrannt. Torkning behövs inte eftersom vatten fungerar som smörjmedel för Bilt Hambers lera.
Ha en vanlig sprayflaska redo med kranvatten.
Dra leran i lodräta eller vågräta rörelser över den våta lacken 2-3 ggr. Känn med handen så ytan känns len.
Tittar du på leran så ser du nu vad din nytvättade bil hade kvar i lacken.
Vik bort den smutsiga ytan av leran så ren lera hela tiden används och snåla inte på vatten.  
 
 

Från Kommentar
2016-05-14 Marie-louise .... Denna Clay är som reklamen säger faktiskt suverän. Att den används med vatten är en oerhörd fördel, dessutom är den mjuk och lätthanterlig. Att den rengör suveränt behöver jag väl inte tillägga. Jag använder den även på fabriksnya bilar, och nylackade ytor, och det är förvånansvärt vad mycket små partiklar som tydligen finns på ytor som knappt varit i trafik, utan kommer med från fabriken. Lackytan känns helt annorlunda och slätare efter en omgång med denna Clay.

Marie-Louise G

Endast registrerade användare kan posta nya kommentarer.